Granola on aamiaisruoka ja välipala, joka koostuu erilaisista hiutaleista, leseistä, pähkinöistä, hunajasta tai muista makeutusaineista ja jota yleensä paistetaan, kunnes se on rapea, paahdettu ja kullanruskea.

Paistoprosessin aikana seosta sekoitetaan. Joskus seokseen lisätään kuivattuja marjoja, hedelmiä, kuten rusinoita tai vaikka suklaata.

Granolaa nautitaan usein jogurtin, viilin, hunajan, tuoreiden hedelmien tai marjojen, maidon kanssa. Granola sopii myös leivonnaisten, jälkiruokien tai jäätelön lisukkeeksi.

Granulan keksi Dansvillessä New Yorkissa Dr. James Caleb Jackson vuonna 1863. Granula koostui Graham-jauhoista. Vastaavanlaisen tuotteen oli kehitti myös John Harvey Kellogg, joka alkoi käyttää siitä nimeä Granola välttääkseen oikeuskiistat Jacksonin kanssa. Ruokaa ja nimeä uudistettiin 1960-luvulla, jolloin siihen lisättiin hedelmiä ja pähkinöitä, jotta se olisi terveellistä ruokaa.

Granolat valmistaa SB Bakery.